• Atenció al client
  • 606 524 858

Poda de plàtan en alçada, som podadors plataners

Podadors de plataners a Barcelona Girona i Tarragona

Poda de plàtaner

Poda de plàtaner

Realitzem treballs de poda de plataners, els objectius de la poda del plàtan són principalment funcions ornamentals en jardíns, carrers i parcs, podes per seguretat en el cas de perill de caure, realitzem podes de manteniment del plàtan en alçada.

Telèfon poda de plataners +34 645 489 061


Tècniques i treballs de poda del plàtaner

 

La tècnica de poda del plàtaner en realitat no difereix de les podes de formació i seguretat en què la poda de branques es realitza tallant les branques cap amunt.

La poda dels plataners les realitzem durant les aturades vegetatius del plàtaner, realitzant talls arran de tronc i sense ferides, va no tallant branques massa gruixudes. Realitzem el despuntat de les branques massa verticals.

Inici i freqüència de la poda del plàtaner


Existeixen 3 límits en la intensitat de les podes que un plàtan resisteix sense patir danys; no es pot tallar d'un sol cop una longitud de tronc major d'un terç del om. No pot deixír-se una copa menor de 1/3 de l'altura total de l'arbre i no poden tallar-se en una poda més verticals que els anys que fa que es va aplicar la poda anterior.

Les podes de plataners han de començar quan el diàmetre del tronc no és massa gran, netejar les branques baixes mortes amb podes d'aclarida. La primera poda d'un plàtan exigeix ​​instruccions acurades per part dels nostres podadors sobre l'elecció de les parts del plàtan a podar i les limitacions de la poda.


Poda de manteniment del plàtan


Les podes de manteniment dels plataners es divideixen en dos grans grups, les podes de manteniment progressives de les seves branques inferiors i les podes d'aclarida de la copa del arbre, a través de la poda de branques més interiors o ombrejades.


Poda de rejoveniment del plàtan


El procés d'envelliment d'un plàtan es caracteritza entre altres coses per un desequilibri entre el sistema aeri i el sistema radical pel que finalment no aconsegueix satisfer les necessitats de la copa del arbre. Podar les branques baixes i ombrívoles per reconduir nutrients cap a la copa del plàtan.

 

Eines i maquinaria per la poda d'un plàtan


Utilitzem instruments com destrals, podalls, tisores, serres i motoserres. Disposem de maquinària i equips per a desbrossar tales i podes. Grúes i equips per a la tala i poda de plataners en alçada.


Intensitat de la poda dels plataners


La intensitat de la poda d'un plàtan és el percentatge de matèria verda suprimida, encara que aquesta supressió pugui comportar efectes fisiològics diferents als esperats, depenent de la fertilitat de l'estació, l'edat, la posició relativa del plàtan i la densitat de la massa verda.

 

Especie de plàtan que podem trobar a Barcelona i el àrea metropolitana

 

La especie de plàtan que podem trobar al llarg del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès i Besòs, es una varietat introduida pels romans, amb característiques propies que continuació detallem:

 

Plàtan | Platanus x hispanica


Del grec: platanos = plàtan i del llatí: hispanica = d'Hispània.


El plàtan es de la regió mediterrània més oriental i Àsia occidental, és un arbre difícil de situar, cultivat durant segles i encreuat amb espècies properes. Probablement les formes actuals corresponen a un híbrid entre P.orientalis i P.occidentalis, acceptat com a Platanus x hispanica. Arbre subespontani en els boscos de ribera de tot el nostre territori i en alguns indrets, potser, naturalitzat.


Arbre present a Catalunya desde temps remots, arbre amb l'ombra per excel·lència per la seva capçada ampla i l'abundant fullatge. A Barcelona és l'arbre més abundant tot i que es tendeix a substituir-lo per altres arbres diferents, continua comptant-se per milers i és majoritari en molts carrers. 

FLORACIÓ: abril - juny
FRUCTIFICACIÓ: els fruits maduren des de finals d'estiu i durant la tardor


Arbre caducifoli de port majestuós, de tronc dret amb l'escorça grisa que es clivella i cau en plaques grosses. Capçada densa i ampla. Arbre amb fulles de més de 20 cm d'amplada, de forma palmada amb 3 - 5 lòbuls triangulars, disposades de forma esparsa sostingudes per un pecíol molt llarg eixamplat a la base en forma de pipa. 

Les flors del plàtan son unisexuals, totes en el mateix arbre (monoic). Són molt petitones i es reuneixen en una inflorescència en forma de bola que surt, en grupets de 2 o 3, sobre peduncles llargs que surten al mateix temps que les fulles, a la primavera.

Els fruits del plàtan son secs i petits que es mantenen dins la bola de la inflorescència i no s'alliberen fins al cap d'un any.Image

Som una empresa de tala i poda d'arbres amb serveis de treballs forestals i de jardineria, a la nostra empresa realitzem podes i tales de pins / palmeres en tota la província de Barcelona, ​​Tarragona i Girona.

Treballs de poda en alçada, professionals en la tala d'arbres en alçada.

Contacte

Direcció:
Creu d'en Muntaner 38 CP 08970 
Sant Joan Despí, Barcelona

 

Teléfon: +34 645 489 061
Email: info@podadarbres.com